طرح
نقشه برداری معدن با پهپاد، معدن دکتر متاجی (2000 هکتار)
UAV Mapping of Dr Mataji Mine 2000 hectares UAV Mapping of Dr Mataji Mine 2000 hectares UAV Mapping of Dr Mataji Mine 2000 hectares

نقشه برداری معدن با پهپاد، معدن دکتر متاجی (2000 هکتار)

  • جناب آقای دکتر متاجی
  • نقشه برداری معدن با پهپاد
  • نقشه برداری معدن دکتر متاجی (2000 هکتار)
  • استان هرمزگان - شهرستان سردشت
  • سراج الدین رئیسی - سجاد رئیسی - رضا کمالی - علی نفر - حسن رئیسی - سمیرا ترکی
images\Project\6377416784324896632019721131454931.jpg

جزئیات پروژه :

اهداف پروژه : تهیه نقشه توپوگرافی، تصویر هوایی،dem، مدل سه بعدی معدن، نقشه وضع موجود معدن، پروفیل طولی

تاریخ پروژه : 1398/1/5

مدت پروژه : 40 روز

مساحت پروژه : 2000 هکتار

تعداد کارشناسان : 6 نفر

شرح پروژه نقشه برداری با پهپاد معدن دکتر متاجی

معدن 2000 هکتاری دکتر متاجی که در شهر سردشت استان هرمزگان واقع شده است، برای بهره برداری بهتر نیازمند نقشه هایی بود تا وضع کنونی و محدوده آن را مشخص کند. به همین سبب دکتر متاجی برای داشتن یک مدل سه بعدی از معدن با کارشناسان طرح گراد مشورت کردند. مشاوران گروه طرح گراد مزایای نقشه برداری با پهپاد را نسبت به نقشه برداری زمینی برای دکتر متاجی به شرح زیر بیان نمودند:

دقت بالا

 پارامترهایی نظیر کیفیت دوربین تصویربرداری، ارتفاع و سرعت پرواز  بر دقت نقشه های  تهیه شده با پهپاد اثر می گذارند.

سرعت ‌بالا

 نقشه برداری با پهپاد با سرعت بسیار بالاتری از روش نقشه‌برداری زمینی و فتوگرامتری کلاسیک انجام می شود. بر اساس مقیاس و دقت نقشه مورد نیاز، با استفاده از پهپاد می توان ۴۰ الی ۴۰۰ هکتار در روز نقشه برداری کرد. علاوه بر آن در روش نقشه برداری با پهپاد زمان دسترسی به نقاط صعب‌العبور و خطرناک، زمان لازم جهت هماهنگی ورود به املاک شخصی و… به ‌شدت کاهش می‌یابد.

کامل بودن نقشه

نقشه هایی که از روش نقشه برداری با پهپاد به دست می آیند بسیار کامل بوده و برداشت جزئیات در آنها به‌صورت یکپارچه، متراکم و یکنواخت می‌باشد. این ویژگی از تغییر میزان تراکم نقاط برداشتی (اشکال متداول در نقشه ‌برداری زمینی) جلوگیری می‌نماید که بنا بر نیاز کارفرما می‌توان ابر نقاط با فاصله cm1 از منطقه تهیه کرد.

محصولات متنوع

 نتایج حاصل از روش نقشه برداری با پهپاد دقت و تنوع بالایی دارند از جمله محصولات خروجی، می‌توان به اورتوفتو (عکس قائم) با قدرت تفکیک مکانی بالا، ابر نقاط رنگی متراکم و با جزئیات بالا، مدل سه ‌بعدی، تصاویر موزاییک شده از منطقه موردنظر، نقشه­های مسطحاتی و ارتفاعی در فرمت DWG و … اشاره کرد که بسته به نیاز کارفرما تهیه می شوند.

امکان تحلیل و آنالیزهای دفتری

در روش نقشه برداری با پهپاد تصاویر High Resolution رنگی از منطقه اخذ می‌شود. این ویژگی می‌تواند امکان تشخیص عوارض با دقت بالا را ایجاد نماید. هم‌چنین کنترل و بررسی نقشه، امکان اضافه نمودن عوارض نقشه و هم‌چنین تحلیل و آنالیز آن با حداقل هزینه میسر می‌شود.

تهیه نقشه مناطق صعب‌العبور

از جمله مشکلات پیش­روی روش نقشه‌برداری زمینی عدم دسترسی به برخی مناطق و هم‌چنین عدم امکان استقرار دوربین‌های نقشه‌برداری و عوامل آن می‌باشد که بعضاً منجر به کاهش دقت و کیفیت نقشه در آن مناطق می‌گردد. روش نقشه برداری با پهپاد دسترسی به مناطق مذکور را آسان تر و ایمن تر می کند.

عملیات نقشه برداری معدن با پهپاد شهرستان سردشت

با توجه به راهنمایی های مشاوران طرح گراد، دکتر متاجی روش نقشه برداری معدن با پهپاد را انتخاب کردند و از گروه طرح گراد خواستند که این پروژه را انجام دهند. مهندسان طرح گراد به شهر سردشت استان هرمزگان رفتند و در معدن دکتر متاجی برای عملیات نقشه برداری با پهپاد حاضر شدند و در مکانی مناسب استقرار یافتند.

مهندسان و کادر اجرایی حاضر شده در محل پس از بررسی های لازم، منطقه ای که باید از آن نقشه برداری می کردند را تعیین کردند. فاصله نمونه برداری زمینی را مشخص نمودند و همچنین میزان همپوشانی طولی و عرضی تصاویر را معلوم کردند.

پس از محاسبه تعداد خطوط پرواز، مدت زمان پرواز و مشخص نمودن مکان مناسب برای شروع پرواز با در نظر گرفتن جهت وزش باد و نور آفتاب، پهپاد را برای پرواز و نقشه برداری معدن به پرواز درآوردند.

لازم به ذکر است که در نقشه برداری با پهپاد قبل از پرواز، نقاطی تحت عنوان نقاط کنترل زمین توسط تیم طرح گراد مشخص شد و مختصات آنها به صورت دقیق یادداشت گردید. سپس این نقاط مذکور بر روی زمین علامت گذاری شد تا دقت تصاویر حاصل از نقشه برداری معدن با پهپاد را بالا ببرد.

البته گروه مهندسی طرح گراد در نقشه برداری با پهپاد در نواحی صعب العبور، مناطق وسیع و همچنین برای تسریع کار میدانی و کاهش هزینه های کارفرما، برای رسیدن به دقت مشابه، با استفاده از سنسور RTK/PPK نصب شده بر روی پهپاد، نیاز به برداشت تعداد زیاد نقاط کنترل زمینی در نقشه برداری معدن را کاهش داده اند.

در نهایت پهپاد با هدایت کادر اجرایی تصاویر لازم را گرفت و فرود آمد. کیفیت تصاویر با هدف تولید تهیه نقشه توپوگرافی, تصویر هوایی,dem , مدل سه بعدی معدن ,نقشه وضع موجود معدن و پروفیل طولی بررسی و تایید شد. پروژه نقشه برداری معدن با پهپاد در تاریخ 5/1/98 شروع شد و به مدت 40 روز به دست 6 نفر از بهترین مهندسان و کادر اجرایی شرکت انجام شد و نهایتا تصاویر تصحیح و پردازش شدند و نقشه توپوگرافی و وضع موجود معدن همراه با مدل سه بعدی آن و پروفیل طولی به کارفرما ارائه گردید.

طرح گراد سپاهان

ارائه دهنده خدمات مشاوره، طراحی و اجرای پروژه های نقشه برداری معدن، نقشه برداری با پهباد، نقشه برداری زمینی، نقشه برداری معدن با پهباد، نقشه برداری با GPS سه فرکانس، GPS وکارتوگرافی، نقشه برداری ماهواره ای و فروش داده های ماهواره ای

اصفهان، بهارستان، خیابان ولیعصر، ابتدای خیابان فرات، مجتمع تجاری اداری میلاد نور، طبقه سوم، واحد 12