در حال حاضر 70 درصد اراضی کشاورزی کشور فاقد سند مالکیت است که سازمان های مرتبط تلاش دارند با تهیه کاداستر اراضی کشاورزی با پهپاد، این مشکل را حل کنند. با اجرای نقشه کاداستر اراضی کشاورزی وضعیت آب، خاک، تولید و مسائل حقوقی اراضی به طور دقیق شناسایی و ساماندهی می شود تا مشکل کشاورزان برای تهیه وثایق بانکی و ایجاد افزایش سرمایه گذاری در این بخش برطرف شود.
اگر اراضی کشاورزی کشور سند دار شوند این امر سبب تکمیل شدن طرح کاداستر می شود و انگیزه کشاورزان برای سرمایه گذاری در اراضی خود نیز افزایش می یابد. آگاهی از حدود و ثغور قطعات اراضی کشاورزی و ترسیم آن به شکل نقشه های بزرگ مقیاس یکی از نیازهای بخش کشاورزی است که در برنامه ریزی های خرد و کلان، کشاورزی دقیق، مدیریت منابع، آمارگیری کشاورزی و بالاخص تعیین حریم اراضی و مالکیت ها کاربرد بسیاری دارد.
یکی از اقسام پرکاربرد و مهم سنجش از راه دور در مطالعات خاک شناسی در زمینه کشاورزی، تکنیک های انعکاسی هستند. ذرات خاک متناسب با اندازه و میزان رطوبت جذب شده، امواج نوری در طیف الکترومغناطیس و مرئی را به گسترۀ مشخصی انعکاس میدهند. امروزه در سطح دنیا از ماهوارهها برای مطالعهی مساحت های وسیع وگسترده استفاده میشود. اما پهپادها بهترین و قابل اعتماد ترین گزینه انتخابی هستند زیرا باید به محدودیت تکنولوژیک و محدودیت دسترسی به این قبیل فناوری و خصوصاً هزینه بر بودن پروژههای مرتبط با این فناوری توجه کرد.
پهپادها با اینکه قابلیت پرواز در ارتفاع کمتری را دارند و از سرعت خطی پائین تری نسبت به ماهواره ها برخوردار هستند اما بهترین گزینه برای انجام مطالعات موردی در مناطق کشاورزی ایران بشمار می روند. در حال حاضر از پهپادها در کشاورزی در زمین های صعب العبور و یا در مواقعی که گیاهان دارای پوشش بلند و متراکم هستند استفاده می شود.در واقع امروزه با استفاده از نقشه برداری هوایی با پهپاد بخصوص پهپاد کشاورزی می توان همه اطلاعات مورد نظر را از ارتفاعات مختلف بدست آورد که کمک بزرگی به بخش خصوصی و دولتی در این زمینه می کند.
پیشرفت فناوری و نقشه برداری با پهپاد از اراضی کشاورزی موجب بهبود فرآیندهای کشاورزی از جمله راندمان محصولات، کاهش هزینـه و تخمـین دقیـق تـر میزان محصول می شود. کسب آگاهی در رابطه با الگوی کشت، سطح زیر کشت و میزان کشت نقش مهمی در مدیریت زمین های کشاورزی دارد. اساس برنامه ریزی، مدیریت و تصمیم گیری صحیح در کشاورزی و بازرگانی، داشتن آمار و اطلاعات دقیق و به روز از ظرفیت های کشاورزی، توزیع انواع محصولات کشاورزی و میزان خسارت می باشد.
کشاورزی دقیق Precision Agriculture یک مفهوم جدید در کشاورزی است و مبنای آن تشخیص و تمایز ناهمگونیهای زمینهای زراعی است. سنجش مقدار مواد مغذی خاک، گسترش آفتها، بیماریها و علفهای هرز در سطح مزرعه، تصمیمگیری در مورد موعد فعالیت ها و همچنین پیشبینی مقدار عملکرد از فعالیت های بارز کشاورزی دقیق است. در کشاورزی دقیق، توجه ویژهای به تکنیکهای سنجش از راه دور میشود به گونه ای که نقش پهپادها در این حوزه غیر قابل انکار است.
یکی از بزرگترین موانع در کنترل مزارع، وسعت زیاد آنها و کارآمدی اندک روشهای پایش فعلی است. افزایش ناپایداریهای جوّی مانع پایش کارا، منجر به خطر زیاد و افزایش هزینه داشت محصول است. امروزه با معرفی و توسعهی فناوری پهپادها در کشاورزی، هزینه کاهش یافته و پاسخ به نیازها دقیقتر و مناسبتر داده شده است. پایشهای دورهای در بازههای هفتگی و ماهیانه، در شرایط جوی مساعد و در تمام طول روز قابل برنامهریزی و دستیابی است.
شاخص تفاوت پوشش گیاهی یک شاخص گرافیکی سادهای است که در اندازهگیریهای سنجش از دور و ارزیابی وجود یا عدم وجود پوشش گیاهی یک منطقه کاربرد دارد. از جمله کاربرد های این شاخص می توان به مطالعه رفتار زمانی پوشش گیاهی، طبقهبندی پوشش گیاهی در سطح جهانی، مطالعات بیابانزدایی و خشکسالی، پایش محصولات کشاورزی و حفاظت از محیط زیست اشاره کرد. دامنه تغییرات این شاخص بین ۱+ و ۱- است. سنجش از راه دور به اندازه گیری و ثبت انرژی بازتاب شده از سطح زمین و جو پیرامون آن از منطقه ای بالاتر از سطح زمین است.
پرتوهای بازتاب شده که از نوع امواج الکترومغناطیس هستند، میتوانند دارای منابع گوناگونی همانند پرتوهای خورشیدی، پرتوهای حرارتی اجسام یا حتی پرتوهای مصنوعی باشند. ماهواره ها بخاطر توانایی محدود در عکسبرداری روزانه، عدم وضوح تصاویر، کاهش شدید کیفیت تصاویر در شرایط جوّی متلاطم و هزینهی بالا خصوصاً برای مطالعه در مناطق کوچکتر، سنجش از راه دور را امری دست نیافتنی و غیر اقتصادی جلوه داده بودند. اما امروزه با برطرف شدن ضعف های فنی و توسعه و پیشرفت پهپادها در کشاورزی کار سنجش از راه دور آسان تر و به صرفه تر از قبل شده است.
متخصصین حدس می زنند با اجرای سمپاشی با پهپاد، این مرحله با سرعتی ۵ برابر بیشتر از روشهای سنتی مکانیزه قابل انجام است. این پهپادها در کشاورزی ضمن حرکت با تنظیم نرخ پاشش، سموم را از ارتفاعی بالاتر و به صورت یکنواخت و منظم بر گیاهان و مزارع میپاشند. اینگونه تنظیمات در نحوهی توزیع سموم، هزینه کل و احتمال تماس با خاک را کاهش میدهد و همچنین از بیماری های میکروبی برای افراد جلوگیری می کند که به این ترتیب ریسک سرایت سم ها به لایههای آب زیرزمینی به شدت کاهش مییابد.
در واقع قابلیت بهره گیری از امواج فراصوتی و لیزرهای دقیق به پهپادهای مختلف اجازه می دهد ارتفاع خود را متناسب با سطح زمین و محدوده جغرافیایی تغییر دهند. همین توانایی اسکن کردن و برآورد فاصله پهپاد تا زمین باعث می شود این نوع سیستم ها در هر زمانی سموم آفت کش را به سمت زمین پخش کنند و در واقع عملیات سم پاشی انجام دهند.
پهپادهای مجهز به سنسورهای حرارتی یا مادون قرمز به راحتی می توانند بخش هایی از زمین که خشک شده اند و نیاز به آب دارند را تشخیص دهند. به این ترتیب استفاده از پهپاد در کشاورزی باعث می شود به قسمت های مشخص شده رسیدگی شود و آبیاری آن ها به موقع و با دقت بالایی انجام شود.
ایدهی جسورانهای که امروزه باعث پیشرفت فراوانی در زمینه کشاورزی می شود، شلیک دانههای بذر در محل کشت توسط پهپاد است. این پهپاد ها مواد مغذّی مورد نیاز را هم به طریقی نسبتاً مکانیزه شده به خاک میرساند. لازم به ذکر است که این روش و استفاده از پهپاد در کشاورزی، هزینه های کاشت بذر را به مقدار زیادی کاهش می دهد و در مدت زمان کوتاه تری با کارآمدی بالا به پایان می رسد.
ارزیابی محصولات را می توان به دو قسمت تقسیم کرد:
1-ارزیابی در میدان(قبل از برداشت)
2-ارزیابی پس از برداشت
ارزیابی در میدان و در زمین زیر کشـت به وسیله پهپاد در کشاورزی مـی توانـد بـه تشـخیص بیماری، نحوه توزیع آلودگی ها توسط حشرات و تنش آبی در مراحل اولیه رشد کمک کند. علاوه بر این، این نوع ارزیـابی مـی توانـد برای پیش بینی عملکرد محصولات و درجه بندی میوه ها برای توافق با خریداران استفاده شـود. ایـن در حـالی اسـت کـه تمرکـز ارزیابی پس از برداشت میوه، به طور عمده در درجه بندی محصول و برآورد کیفیت محصولات اسـت.
ارائه دهنده خدمات مشاوره، طراحی و اجرای پروژه های نقشه برداری معدن، نقشه برداری با پهباد، نقشه برداری زمینی، نقشه برداری معدن با پهباد، نقشه برداری با GPS سه فرکانس، GPS وکارتوگرافی، نقشه برداری ماهواره ای و فروش داده های ماهواره ای
اصفهان، بهارستان، خیابان ولیعصر، ابتدای خیابان فرات، مجتمع تجاری اداری میلاد نور، طبقه سوم، واحد 12